Najsavremenija video-konferencijska rešenja u HiTeam-u
04.03.2022.
HiTeam je uspešno završio instaliraciju u testiranje najsavremenijeg a Poly Eagle Eye Director II video konferencijskog sistema za potrebe svog ekskluzivnog klijenta.

Sa svojim inteligentnim softverom, dve kamere (Eagle Eye IV) i sedam integrisanih mikrofona, Eagle Eye Director II stvara automatski i neprimetan prelaz između snimaka aktivnog govornika ili grupe u realnom vremenu tako da učesnici mogu da se koncentrišu na svoje teme i ne moraju da pomeraju, naginju i zumiraju ručno pomoću daljinskog upravljača. Kada se glas locira u prostoru, Eagle Eye Director II Camera Tracker koristi algoritme za prepoznavanje lica kako bi utvrdio da li korisnik razgovara sa drugim ljudima u prostoriji ili na drugom kraju. Kamera automatski zumira i postavlja zvučnik u odgovarajući položaj. Kroz ovaj proces u tri koraka, učesnici na drugom kraju imaju višestruke koristi u vidu jasne reprodukcije kako zvuka tako i impresivnog vizuelnog doživljaja.

Za veće sastanke, dva sistema sada mogu da se povežu u kaskadnom režimu kako bi se obezbedilo da svaki deo sastanka bude vidljiv tako što se poboljšava tačnost i domet.